Бразилската консултантска компания „Pluri Consultoria“ е направила изследване за стойността на отделните национални отбори-участници в Бразилия 2014 преди и след Световното първенство.

Според проучването, очаквано новият световен шампион Германия е повишил най-много общата цена на своите футболисти, в сравнение с периода преди старта на Мондиала.

Бундестимът е е поскъпнал с 15,5 процента, или с около 70 милиона евро, преминавайки от 449,2 милиона на 519,2 милиона евро. В сравнение с месец юни тази година, когато тимът на Йоги Льов е бил четвърти в тази класация, през юли той е заел първото място в нея.

Второто място в нея запазва световният вицешампион Аржентина, който преди Мондиала е струвал 474 милиона, а след него – 480 милиона.

Третата позиция е за екс-световния първенец Испания, който от първата позиция преди Световното с обща стойност от 486,9 милиона евро, е минал на третата с 451,3 милиона евро.

Домакинът Бразилия пък от третото място е слязъл на четвъртото със стойности 470,2 и 448,7 милиона преди и след Мондиала.