Бразилските власти затвориха граничния  контролно-пропусквателен пункт в град Табатинга преди двубоя си  от четвъртфиналите на световното първенство по футбол срещу  Колумбия. Намиращият се отвъд границата колумбийски Летисия също преустанови пропуските на свои граждани към страната-домакин на Мондиала, като това са превантивни мерки срещу навлизането на  нелегални имигранти и създаването на хаос в Бразилия.

Табатинга и Летисия са фактически един град, като те дори имат  общи улици и квартали, но се намират в различни държави. От  началото на Мондиала пропускът на граждани от Колумбия беше  разрешен по всички правила на закона, но от 28 юли до ден днешен границата е затворена. Причина е двубоят между двата национални отбора на 4 юли във Форталеза.

За да бъдат избегнати конфликти в Табатинга и Летисия, до  момента беше забранено пресичането на границата с мотоциклети и  автомобили, от които се веят национални знамена. На 4 юли ще  пристигнат и подкрепления от столицата на щата Амазония -  Манаус. Този град е на близо 1000 километра от Табатинга.