Бразилският футболен клуб Спорт Ресифе ще отдаде почит към три от националните отбори, които ще играят именно в този град на световното първенство по футбол, като носи фланелките на тези тимове по време на мачове от местната Серия "А". Това са отборите на Германия, Мексико и Япония.

Спорт Ресифе носи зелени фланелки и червени чорапи в чест на Мексико този уикенд, когато се наложи с 2:1 над Капекоензе. Футболистите на бразилския тим излязоха с жълти екипи в чест на Япония при 1:1 срещу Сантос седмица по-рано, а сега предстои и отдаването на почит към германците. Това ще се случи в идния уикенд, когато Спорт Ресифе ще бъде с бели фланелки и черни гащета по време на двубоя срещу Интернасионал.

Всички фланелки, които Спорт Ресифе заимства от участниците на световното първенство, имат щампа с националния флаг на съответната държава и надпис с думите "Добре дошли" на нейния официален език. Идеята за подобен жест е на концерна за производство на спортни стоки "Адидас", който облича Спорт Ресифе, Япония, Мексико и Германия.