Бразилия и Холандия излизат тази вечер от 23 часа на националния стадион „Мане Гаринча“ в бразилската столица в малкия финал на Световното първенство. Мачът ще определи кой ще финишира на трета позиция и ще вземе бронзовите медали. Двата отбора ще излязат да защитават своята чест. Бразилия излиза в малкия финал след тежката загуба с 1:7 от Германия, докато холандците са съкрушени след поражението след изпълнение на дузпи от Аржентина.

Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари разкри, че ще  направи някои промени в титулярния състав за мача за третото  място срещу Холандия и ще даде шанс за изява на някои от  играчите, които по-малко играха на Световното първенство. Бразилия и Холандия ще играят в "малкия" финал тази вечер в  мач, който мнозина определят като ненужен. Сколари се надява на победа, която да донесе малка утеха за  бразилските фенове, които претърпяха невиждано унижение на  полуфиналите след разгрома с 1:7 от Германия.

"Ще опитаме да зарадваме нашите привърженици. Все пак сме  сред четирите на най-добри в света и загубата от Германия не е  краят на света. Ще опитаме да вдигнем футболистите и да ги  мотивираме за мача с Холандия и да донесем поне малка радост на  нашите привърженици като спечелим третото място", коментира  Сколари.  

"Тази загуба от Германия ще ми тежи години наред, но нека  обществеността не съди отбора само заради един мач. Свършихме  много работа, минахме през различни изпитания", каза Сколари.

Треньорът все още не знае дали ще остане на поста и след  световното първенство.

"Ръководството на федерацията ще реши. Ще направим анализ  какво е свършено, къде съм сгрешил. Но за тази половин година  свършихме и много хубави неща. Не бива да се оценява само по  резултата от един мач. Ако бяхме паднали с 0:1 от Германия  нямаше да има никакви драми, нямаше да има катастрофа, макар че  пак нямаше да играем на финал. Мечтаехме да станем световни  шампиони, но мечтата ни се разби. Сега обаче имаме една по-малка мечта - да спечелим бронзовите медали", коментира Сколари

Националният селекционер на Холандия Луис ван Гаал заяви преди мача с Бразилия, че е било по-добре „лалетата“ да загубят с 1:7 от Аржентина в полуфинала на Световното първенство, отколкото с дузпи.

"Каква е атмосферата в отбора? Ясно е, че не е най-добрата, след като отпаднахме от борбата за титлата. Мечтата ни умря и няма да се върне“, коментира Ван Гаал.

„За нас щеше да бъде по-добре да загубим с 1:7. Когато отпадаш след изпълнение на дузпи, винаги се чувстваш много прецакан“, добави треньорът на Холандия.

„Ще направим всичко да вдигнем отбора и да му вдъхнем увереност. Както вече казах, дузпите са въпрос на късмет. До момента не сме загубили нито един мач на шампионата в редовното време и нашата задача е да се върнем у дома непобедени“, продължи специалистът.

„Може и да не сме най-силният отбор на това световно първенство, но със сигурност сме трудни за побеждаване. Много се надявам в утрешния мач, който ще бъде последният ми начело на този отбор, играчите да ми подарят една победа", каза още Луис ван Гаал.

Луис ван Гаал намекна, че Робин ван Перси може да пропусне малкия финал на Световното първенство срещу Бразилия.

Ван Перси страда от контузия и преди мача с Аржентина тренира на индивидуален режим.

"Робин е контузен от два месеца, но свърши огромен обем работа, за да бъде във форма за това Световно първенство“, сподели Ван Гаал.

„Още не съм мислил за състава. Първо ще анализираме отбора на Бразилия и след това ще определя състава“, добави треньорът на „лалетата“.

Ако Бразилия допусна гол в мача срещу Холандия, това ще бъде попадение номер 100 във вратата на „селесао“ на Световни първенства. Освен това голът ще бъде под номер 12 на Мондиала, което ще бъде най-слабото постижение на бразилците. Те вече изравниха рекорда за най-много допуснати голове на едно първенство 11. Бразилия за първи път допуска 11 гола по време на Мондиала през 1938 година.

Проследете на живо мача между Бразилия и Холандия ТУК!