Отборът на Бразилия, сочен за един от фаворитите на предстоящото световно първенство, победи с категоричното 4:0 Панама в приятелски мач.

Футболистите на Луиш Фелипе Сколари надиграха своя съперник по всички параграфи. Играчите от Панама така и не намериха начин да се противопоставят на Селесао, като предимно се защитаваха.

Наставникът на Бразилия заложи на следния стартов състав: Жулио Сезар, Дани Алвеш, Давид Луис, Данте, Марсело, Оскар, Густаво, Рамирес, Неймар, Хълк и Фред. В течение на срещата специалистът пусна и голяма част от останалите си футболисти.

ВИДЕО НА ПОПАДЕНИЯТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Рециталът на Бразилия започна от 27-та минута, с марково изпълнение на Неймар. Нападателят на Барселона бе точен за 1:0 след пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле.

В 40-та минута Дани Алвеш покачи резултата. Футболистът финтира защитата, демонстрирайки много добра техника, за да прати топката в мрежата на Панама за 2:0.

Веднага след подновяването на играта Хълк направи резултата класически. Бразилската „самба“ влезе в употреба при това попадение. Неймар намери своя съотборник след изпълнение на технична петичка, а Хълк с премерен удар от границата на наказателното поле, вкара диагонално за 3:0.

В 73-та минута след атака през центъра на терена, Неймар подаде на Максуел, а Вилиан, който се появи като резерва малко преди това, завърши за 4:0.

В оставащите минути до края имаше само един отбор на терена – този на Луиш Фелипе Сколари. Съставът на Панама можеше да получи още редица голове, но играчите на Селесао така и не успяха да преодолеят вратаря.

В 75-та минута домакините имаха претенции за дузпа, но съдията не отсъди такава. В 81-та обаче реферът хвана червения картон в ръка, но така и не го показа на играч на Панама, който спря топката с ръка точно от голлинията.

В крайна сметка Бразилия успя да разбие съперника, който от своя страна не успя да затрудни Жулио Сезар.