Футболистите от бразилския национален отбор не отписват настоящия световен и европейски шампион Испания, въпреки шокиращата разгромна загуба с 1:5 за тима от Холандия в първия мач от група "В" на световното първенство. "Ла фурия" е евентуалният съперник на "селесао" на осминафиналите на Мондиал 2014.

Плеймейкърът Оскар и защитникът Енрике признаха, че испанците не може и не трябва да бъдат отписвани окончателно.

"Испания остава един от най-добрите отбори и тази загуба ще им помогне да станат още по-силни. Всеки трябва да уважава техния отбор. Холандия определено си заслужи победата, но Испания си остава велик тим", коментира Оскар.

"Така е във футбола. Понякога се случват подобни неща. Ако испанците бяха вкарали втори гол, мачът щеше да бъде съвсем друг. Холандия получи възможност и вкара своите попадения. Испанският състав все още разполага с множество играчи с големи качества", заяви Енрике.

"Ла Фурия" ще играе срещу Чили и Австралия в двата си оставащи мача до края на груповата фаза на шампионата на планетата. През 2013 година Бразилия победи с 3:0 Испания на финала в турнира за купата на конфедерациите.