След множеството похвали за представянето си в първия  мач на Мондиал 2014 Босна и Херцеговина сега иска да печели  и точки. Малката балканска страна измъчи Аржентина, но загуби с 1:2  на "Маракана" в неделя при дебюта си на финали на Световно  първенство по футбол.

В лагера на Босна се надяват позитивното представяне срещу  един от фаворитите за титлата да бъде пренесено и в следващите  два мача на тима от група F срещу Иран и Нигерия, което да  помогне в борбата за класиране на осминафиналите. Възпитаниците на Сафет Сушич срещат африканците утре, а в  последния си мач се изправят срещу Иран в сряда.

"Казах на момчетата, че мачът с Аржентина не е ключов. В  него можехме да си позволим минимална загуба. Съперниците ни за  второто място са Нигерия и Иран", заяви Сушич.

Промяната за предстоящите две срещи е, че Босна е считан за  фаворит в тях. Нигерия е без победа на Световната купа в девет поредни  срещи от 1998 година насам. Последният успех на Иран е през  същата година във Франция, като азиатците не са печелили в  следващите си шест мача.

Нападателят на Манчестър Сити Един Джеко може да подобри  значително представянето си, а Ведад Ибишевич получи  допълнителен стимул, след като вкара първия гол за Босна в  историята на Световно първенство срещу Аржентина.

Сеад Салихович се очаква да се завърне в състава след  контузия и да помогне за засилване на атаката, която впечатли с  реализираните 30 гола по време на световните калификации.

"Трябва да продължим да играем така и ще имаме сериозни  шансове срещу Иран и Нигерия", коментира Салихович.  

Ибишевич пък заяви, че чувството след отбелязания гол във  вратата на Аржентина не може да се опише, но Босна иска повече.

"Желанието ни е да вземем максимума от следващите ни два  мача. Уверени сме, че можем да се справим", каза той.

Капитанът на тима Емир Спахич подчерта, че победите на  националния отбор обединяват както нищо друго страната, която е  съставена от различни етнически групи.  

"Смятам, че ние обединяваме страната. Националният тим вече  е обичан навсякъде, дори и на местата, на който първоначално не  бяха добре предразположени към нас", каза Спахич./БТА