Полузащитникът Кевин-Принс Боатенг, отстранен от националния отбор на Гана по футбол, заяви, че в хода на конфликта с треньора Квеси Апиа той е бил оскърбяван от треньора. Днес Апиа отстрани от отбора полузащитниците Кевин-Принс Боатенг и Съли Мунтари. Боатенг е санкциониран заради "вулгарен език" срещу треньора Апиа по време на тренировките в Масейо тази седмица.

Мунтари пък е опитал физическа саморазправа с члена на ръководството на ганайската футболна централа Моузес Арма по време на среща на 24 юни. "След тренировката просто попитах треньора какво има против мен", каза Кевин-Принс Боатенг. "В отговор той започна да крещи и да ме обижда. Аз осъзнавам ситуацията. Само не искам някой да вярва на това, че аз съм оскърбил треньора или че съм направил нещо подобно. Сега аз си отивам у дома и желая на моите приятели от отбора всичко най-добро в мача с португалците.", заяви още Боатенг.

Преди се съобщаваше, че футболистите са заплашили с провал мача с Португалия, ако не им бъдат изплатени премиите за участието в световното първенство. След заплахата правителството на Гана изпрати на футболистите 3 милиона долара в брой. След съобщението за изпратените пари отборът се отказа от идеята за бойкот.
"Ние обичаме нашия народ и ще играем", каза полузащитникът Кристиан Атсу.