Холандия не е „фантастичен отбор“, но ще направи всичко възможно, за да спечели световното първенство, коментира треньорът на "оранжевите" Луис ван Гаал. От 23.00 часа българско време световният вицешампион ще играе срещу Коста Рика в последния четвъртфинал от програмата на Мондиал 2014. Преди това Аржентина излиза срещу Белгия от 19.00 часа наше време. 

"Може би имам някои новини за вас. Холандските медии не очакваха да стигнем толкова далеч. Въпросът е какви са целите ни. Нашата цел винаги е да бъдем световни шампиони. Ние сме труден за побеждаване отбор. Не сме фантастични, но всеки ще изпита сериозни трудности срещу нас. Ние показахме това и се надяваме да задържим формата си до финала", заяви Ван Гаал. 

Холандия играе срещу Коста Рика в Салвадор, където по-рано през шампионата "оранжевите" разгромиха Испания с 5:1. "Не може да подценяваме съперника. Всички наши футболисти имат амбиции. Навлизаме в най-важната фаза и футболистите знаят това", каза още специалистът.

Контузеният основен халф Найджъл де Йонг ще пропусне мачовете на отбора до края на световното първенство.  "Не може да ги подценяваме, мачът ще бъде много труден. Коста Рика играе много уверено и с много голяма страст, без никакво напрежение", каза Де Йонг. 

В четирите си двубоя до момента холандците са вкарали 12 гола и са допуснали само 4 попадения. "Един гол средно на мач означава, че винаги може да изравним. Две от попаденията във вратата ни дойдоха от дузпи, които не трябваше да бъдат отсъждани. Това обикновено оказва влияние върху отбора, но ние постигахме обрати, след като бяхме наказвани с несправедливи дузпи", добави Луис ван Гаал. 

Аржентина

източник: Gulliver/Getty Images

Три часа по-рано Аржентина излиза срещу Белгия в третия четвъртфинал на Мондиала в Бразилия. Аржентинците ще се опитат за прекъснат прокобата и да стигнат до полуфиналите на световно първенство за първи път от 24 години насам.

Лионел Меси пък ще запише своя 91-и мач за националния тим на Аржентина и така ще се изравни с легендата Диего Марадона на шеста позиция в тази класация.

Интересното е, че Аржентина е спечелила само шест от досегашните си 19 мача срещу отбори от Европа на световни финали.