Финалистът на световното Алжир победи Армения с 3:1 в контрола, играна в швейцарския град Сион. Без вратаря на ЦСКА Райс М`Боли сред стартовите единадесет, севернофриканците доминираха напълно през първото полувреме и взеха заслужена преднина от три чисти гола. М`Боли не се появи в игра и до края на мача.

В 14-ата минута Белкалем се възползва от добро изпълнение на корнер от страна на Махрез, за да открие резултата в полза на Алжир – 1:0.

Осем минути по-късно отново Махрез свърши чудесна работа, преди да сервира топката към Гилас, който с мощен шут под напречната греда покачи на 2:0.

Отново Махрез бе в основата и на третия гол за Алжир. След негов удар топката се отби от гредата в 41-ата минута, а Слимани я последва, за да я изпрати във вратата на арменците за 3:0.

В началото на втората част Армения успя да намали. В 47-ата минута Саркисов изпревари Белкалем и матира вратаря Земамуш отблизо за 1:3 във реда на арменците, което се оказа и крайният резултат.

Селекционерът на алжирците Вахид Халилходжич не включи в титулярната си единайсеторка днес смятаните за водещи играчи в състава футболисти, очевидно търсейки последно избистряне на групата от 23-има футболисти за Мондиала. Мача не започнаха Фегули, Гулам, Бугера, Бенталеб, Тайдер и Меджани, някои от които влязоха на терена след почивката.

Финалистът на Мондиала Алжир игра в състав: Земамуш, Махди, Белкалем, Халиш, Месба, Гедиура, Ласен, Брахими, Гилас, Слимани, Махрез /Бенталеб, Тайдер, Меджани, Джабу, Фегули, Судани/.