Селекционерът на Португалия Пауло Бенто потвърди, че звездата на тима Кристиано Роналдо ще бъде възстановен и ще играе срещу САЩ. Португалия се нуждае от победа срещу САЩ, за да продължи в следващата фаза на Мондиал 2014 в Бразилия.

Роналдо страда от контузия на лявото коляно. Португалският национал Раул Мейрелеш също потвърди, че Роналдо е добре.

"Кристиано игра в последния мач. Той тренира всеки ден с нас, така че е добре," каза полузащитникът. Бенто каза, че като треньор той е отговорен да измъкне тима от настоящите проблеми, а не Роналдо.

"Аз му казах, че никога не бих поставил на раменете му отговорността за решаване на проблемите на отбора. Това е моя отговорност. Не мисля, че той е под натиск повече сега, отколкото в други случаи", коментира португалският селекционер.

Бенто каза още, че Бруно Алвеш е под въпрос за мача и неговото място може да бъде заето от Луиш Нето. Португалия е без четирима играчи за мача. Пепе е наказан, след като получи червен картон срещу Германия, а Фабио Коентрао, Уго Алмейда и Руи Патрисио са контузени. Португалия ще напусне турнира, ако не победи САЩ в Мануел в неделя, добави Бенто. "Или ще спечелим или ще започнем да опаковаме куфарите си. Това е сценарият пред нас ... ако завършим наравно ние практически си заминаваме", добави той.