Германската футболна легенда няма да присъства на стадион Маракана, за да наблюдава финала на Световното първенство между неговите сънародници и Аржентина в неделя. Както е известно, първоначално Комисията по етика на ФИФА му наложи санкция, която в последствие отмени, но въпреки отмяната той е отказал да седне на трибуните на легендарния стадион.

Наказанието на Кайзер Франц беше наложено заради отказа му да сътрудничи в разследването по обвиненията в корупция при избора на Катар за домакин на Мондиал 2022. 68-годишният Бекенбауер е заявил, че е много ядосан от наложеното наказание и не иска да се среща с някои хора на мача.

Като капитан на националния отбор на Германия той вдигна световната купа през 1974-а година, а като треньор стана първенец на планетата през 1990-а. Това се оказва и последната световна титла на Бундестима за момента.

"Президентът на нашата федерация Волфганг Нирсбах ми се обади по телефона и ме покани да пътуваме заедно за Рио. Това беше още след полуфинала ни с Бразилия. Но аз му ксазах, че на стадиона ще има хора, които не искам и не ми е приятно да ги виждам. Ще стоя пред телевизора със семейството ми, с шал на националния отбор, с фланелка на германия и ще подкрепям момчетата, коментира легендата./БТА