Селекционерът на белгийския национален отбор по футбол Марк Вилмотс поиска от своята звезда Еден Азар да изпълни обещанието си и да поведе отбора в осминафинала срещу САЩ утре.

Офанзивният халф на Челси се утвърди като ключова фигура за „червените дяволи“ през последните години, но все още чака първия си гол на Мондиала в Бразилия.

„Еден иска да прави повече, той може да има много по-голям принос. Всички знаят това. Така че чакам да го видя и не се опитвам да го поставям под напрежение. Бих искал от него да бъде лидер на терена, въпреки че е само на 23 години“, коментира Вилмотс.

„Той може да диктува мача, да намира празните пространства и да бележи. Точно това ми каза и той, когато си говорехме за осминафинала. Но между разговори и осъществяването има голяма разлика. Също така имаме опонент срещу нас. Дали той ще ни остави достатъчно пространства?“

„Азар беше много опасен срещу Алжир. Разчитам на него – същото важи и за цяла Белгия – но смятам, че трябва да намерим решенията като колектив“, завърши Вилмотс.