Селекционерът на националния отбор на Австралия по футбол Ангелос Постекоглу отпрати трима футболисти от разширения състав за Мондиал 2014 в Бразилия през следващия месец.

Постекоглу намали групата на 27 играчи, след като освободи от лагера на тима защитника Къртис Гууд(Дънди Юнайтед, Шотландия) и полузащитниците Адам Сарота (Утрехт, Холандия) и Джош Бриланте (Нюкасъл Джетс).

Гууд страда от контузия на бедрото и няма да успее да се възстанови за Световния шампионат, който стартира на 12 юни.

"Гууд е контузен, но решението за Сарота и Бриланте беше трудно. Всички футболисти изпълниха поставените им задачи в 12-е дни от подготовката ни досега. Съжалявам и за тримата, защото те се отнесоха много професионално, но предварителният ни план беше да намалим отбора до 27 играчи преди втората част от подготовката", коментира Постекоглу.

"Всички останали момчета трябва да бъдат наясно, че най-малкото нещо може да повлияе за избора ми на окончателния състав от 23 души до 2 юни", каза още той.
Австралия е в група със защитаващия титлата си Испания, с финалиста от Мондиал 2010 Холандия и с Чили на финалите на Световното първенство от 12 юни до 13 юли.