Както Аржентина разполага с Лионел Меси, то Холандия си има Ариен Робен, предупреждават южноамериканците преди първия съдийски сигнал на полуфинала от световното първенство по футбол в Бразилия. Защитата на 2-кратните световни шампиони обръща сериозно внимание на крилото на "лалетата" в последните си тренировки и търси начин да "влезе под неговата кожа", след като 30-годишният играч демонстрира шокираща скорост, прекрасен дрибъл и чудесен завършващ удар до момента на Мондиала.


"Той е от типа футболисти, които могат да те извадят тотално от равновесие в ситуация един на един. Трябва да бъдем изключително внимателни с Робен и да имаме по няколко играчи около него. Трябва да се групираме възможно най-бързо и най-добре, когато той получава топката, защото набере ли скорост, Робен става труден за опазване", заяви аржентинският национален селекционер Алехандро Сабея на пресконференция преди мача.


"Робен е чудесен футболист и е много важен за Холандия. Също толкова важен, колкото е и Неймар за Бразилия. Той е еквивалента на Меси в Аржентина, но Лео си остава най-добрият от тях. Всеки един от тримата е важен, но Меси е най-важен", добави Сабея. 

Защитникът Мартин Демикелис добави: "Трябва да бъдем бързи и агресивни. Робен трябва да усети желанието ни за победа и нашата страст, а и ние знаем, че той не обича физическите контакти. Трябва да му влезем под кожата". /БТА