Аржентина се класира на четвъртфинал на Мондиал 2014, след инфарктен завършек срещу Швейцария, и гол в продълженията на Анхел Ди Мария.

На четвъртфинал, Аржентина ще срещне този, който продължи от Белгия и САЩ.

През първото полувреме Швейцария се справяше повече от фантастично с опеката на Лионел Меси, а и двата състава стояха доста стабилно в отбрана.

Швейцария организира няколко много опасни атаки преди почивката и като цяло бе по-острият от двата отбора през първото полувреме.

Аржентина изглеждаше съвсем различно още от старта на второто, и бе предприела сериозна преса, но така и не стигна до гол в редовните 90 минути.

Страхотна възможност се откри за Швейцария в 27-та минута, когато Шакири намери Джака във вратарското поле, но Ромеро се намеси решително. Три минути по-късно, след центриране на Ди Мария от корнер, Гарай се размина на малко да засече във вратата.

Невероятен пропуск за Швейцария направи Йосип Дръмич в 39-та минута, когато бе изведен невероятно сам срещу Ромеро, но опитът му да го прехвърли бе безобразен, и стражът се намеси отново решително.

За първи път Лионел Меси нямаше удар към вратата цели 60 минути, в мач като титуляр на Мондиала.

Меси обаче бе единственият, който опитваше разнообразни неща, и продължаваше да тормози защитата на Швейцария. Родриго Паласио влезе като негова подкрепа след почивката, и се включи доста добре, но и двамата не успяваха да се преборят с внимателната защита на швейцарците, и с отличния в този мач Диего Беналио.

В крайна сметка, без някакви инфарктни ситуации в края на редовното време, двете нули пратиха двубоя, лишен от много голови ситуации, в логични продължения.

Лео Меси

източник: Gulliver/Getty Images

С тези продължения, Мондиал 2014 се изравни с Мондиал 1990, като Световното с най-много осминафинали, отишли на продължения (4).

Анхел Ди Мария бе футболистът на Аржентина, чийто сили все още съществуваха в добавените 30 минути. В 108-та минута той стреля опасно от границата на пеналта, но Беналио пак съумя някакси да отрази.

В 118-та минута обаче, Анхел Ди Мария се разписа. Лионел Меси се отличи с асистенция за крилото, което бе изведено вдясно, и в типичен стил реализира решаващ гол.

В допълните минути на 120-те обаче, драмата можеше да стане пълна, след като Блерим Джемайли нацели греда. Джемайли бе оставен непокрит на далечната греда, след центриране отдясно. С глава той намери страничния стълб, топката се отби и се върна към него, но само за рикошира в коляното му, и да излезе в аут.

Дори и това обаче не бе всичко - в последния акт на мача Джердан Шакири бе фаулиран на дъгата пред наказателното поле, но неговият опит от пряк свободен се спря в стената, и веднага след това се чу последният съдийски сигнал на Йонас Ериксон.

МАЧЪТ С GONG.BG !!!

Обсъждай с останалите фенове мача в нашия форум!

Аржентина - Швейцария 1:0 (след продължения)
голмайстори: Анхел ди Мария 118

жълти картони: Маркос Рохо, Анхел ди Мария, Есекил Гарай (Аржентина), Гранит Джака, Желсон Фернандес (Швейцария)

стадион Коринтианс Арена: 63 255 зрители

главен съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

състави
Аржентина: Серхио Ромеро, Езекил Гарай, Пабло Сабалета, Маркос Рохо (105-Хосе Басанта), Федерико Фернандес, Фернандо Гаго (106-Лукас Билия), Анхел ди Мария, Хавиер Масчерано, Езекил Лавеци (74-Родриго Паласио), Гонсало Игуаин, Лионел Меси

Швейцария: Диего Беналио, Стефан Лихщайнер, Рикардо Родригес, Йоан Джуру, Фабиан Шер, Гьокхан Инлер, Гранит Джака (66-Желсон Фернандес), Джердан Шакири, Валон Бехрами, Адмир Мехмеди  (113-Блерим Джемайли), Йосип Дрмич (82-Харис Сеферович).