Аржентинският специалист Оси Ардилес изрази своите притеснения, че националният отбор на страната играе доста под възможностите до момента на Световното първенство в Бразилия.

Макар тимът на Алехандро Сабея да се класира за 1/8-финалите, това стана с никак не впечатляваща продукция и минимални победи съответно над Босна и Херцеговина (2:1), а след това Иран (1:0).

Според Ардилес „гаучосите“ трябва да се помъчат и да заиграят по-силно още днес срещу Нигерия, за да могат да се надяват на нещо повече в елиминациите.

„Добрите новини са, че Аржентина се класира за осминафиналите след само два мача и че Лео Меси изглежда брилянтен“, отчете наставникът.

„Лошото е, че Аржентина не играе като отбор. Това е много, много притеснително, ако трябва да бъда честен. Ако не се подобрим, ще имаме проблем в следващата фаза.“

„До момента тимът изглежда като автомобил, който се мъчи на първа скорост, и трябва бързо да набере скорост. Имаме няколко чудесни играчи, които до момента не са се запомнили с нищо – Игуаин, Агуеро, Ди Мария.“
„Агуеро например направи страхотен сезон в Манчестър Сити и бе един от техните основни футболисти заедно с Яя Туре. Бих казал, че аржентинският тим не му помага да играе добре. Вината не е в системата. Просто трябва да движим топката доста по-бързо и пасовете ни да бъдат по-динамични. Не виждаме нищо такова в момента.“

„Контраатакуващите ни играчи също трябва да станат по-бързи. Твърде бавно реагираме между отнемането на топката и започването на атака“, отчете Ардилес.