Световното първенство в Бразилия продължава с пълна сила. Програмата за днешния 19-и юни предлага два мача от група С и един от група D. От 19 часа Колумбия излиза срещу Кот д'Ивоар, а във втория мач от група С в 1 часа след полунощ ще играят Япония и Гърция. Дербито на вечерта е от 22 часа и противопоставя Уругвай и Англия. Двата отбора се стремят с всички сили към победата, тъй като стартираха със загуби на Мондиала. Англия загуби от Италия с 1:2, а Уругвай отстъпи изненадващо на Коста Рика с 1:3.

Добрата новина за Уругвай е, че нападателят Луис Суарес, който пропусна първата среща, е възстановен и се очаква да е на линия за двубоя срещу Англия. Играчът на Ливърпул вече от няколко дни тренира наравно със съотборниците си. „Всички трябва да работим заедно, за да продължим напред“, категоричен бе Суарес. Проблем за „урусите” ще е отсъствието на Диего Лугано, който отпадна от състава, заради контуция в лявото коляно.

В другия лагер селекционерът Рой Ходжсън започна психологическата война с реплика към играещия в английското първенство Суарес. Според Ходжсън Луис Суарес тепърва трябва да докаже, че е футболист от световна класа. „Отбелязаните 31 гола в Англия не го правят световна класа. Трябва да блести и по време на Мондиала”, изказа се треньорът на англичаните. Англия се представи добре в първия си мач в Бразилия, но не успя да пречупи Италия. Тимът заслужи похвали, но сега трябва да печели и точки в стремежа си да продължи напред на първенството.

Дидие Дрогба

източник: Gulliver/Getty Images

Колумбия и Кот д'Ивоар са двата отбора, които записаха победи в първите си мачове в група С на Мондиала. Колумбия победи Гърция с 3:0, а Кот д'Ивоар измъкна успеха срещу Япония с 2:1 след обрат, дошъл с влизането на Дидие Дрогба в игра. Нпадателят Дидие Я Конан отпадна от сметките на Кот Д`Ивоар за мача тази вечер, заради контузия на коляното, а в негово отсъствие Дрогба най-вероятно ще е в стартовия състав. В лагера на Колумбия пък ще трябва да реагират на липсата на нападателя Карлос Бака, който е измъчван от мускулна травма и пропуска мачовете до края на груповата фаза.

Гърция и Япония ще излязат в опит да запишат първа победа или поне точка във втория си двубой на Мондиала. Треньорът на гърците Фернандо Сантош вече отбеляза, че се надява отборът му да спре с негативната тенденция на световни финали. Възможно е Сантош да прибегне до промени, които да внесат повече енергия в играта на тима.

Гърция

източник: Gulliver/Getty Images