Канцлерът на Германия Ангела Меркел пожела успех на националния отбор на Германия на Световното първенство по футбол в Бразилия. В неделя тя заминава за Южна Америка, включително и за да подкрепи отбора на страната на трибуните, предаде ИТАР-ТАСС. 

“С визитата си, от една страна, искам да изразя подкрепата си, а от друга - признателността си към страната домакин Бразилия”, заяви Ангела Меркел в разпространено днес видеообръщение.

“Въпреки критиките, за бразилците това първенство е голямо събитие, чрез него страната може да се представи пред света”, добави германският канцлер. Германският национале отбор по футбол е ставал световен шампион три пъти - през 1954, 1974 и 1990 г.

Меркел, която се старае да не пропуска участията на националния футболен тим на големи състезания, прояви сдържаност в прогнозите за победителя на Мондиал 2014. “Все още не мога да кажа”, заяви Меркел. Тя обаче призна, че стиска палци на германския национален отбор и му пожелава да стигне колкото се може по-напред в Световното първенство. Според нея борбата ще е тежка. 

Съперници на Германия в група G са Португалия, САЩ и Гана.