Дани Алвеш нарече коментарите на легендата Алън Шиърър на тема Бразилия - „идиотски“. Шиърър наскоро критикува бразилския национал Фред, че не бележи достатъчно на Мондиала и че е твърде бавен. Също така англичанинът смята, че нападателят не може да шутира. 

Фред няма попадение за Бразилия до момента на Мондиала. „Не мога да разбера защо Бразилия играе с него. Той не се движи достатъчно, не стреля и дърпа отбора надолу“, заяви Алън Шиърър. „Не знам, дали Бразилия трябва да промени системата или Неймар да играе като фалшива деветка, но е ясно, че Фред не е отговорът на това, което правят в момента“, добавя Шиърър. 

Научил за думите на Алън Шиърър Дани Алвеш отвърна: „Тези коментари са някои от най-идиотските, които някой може да каже.“ 

„Някой, който е играл футбол и знае колко е трудно да си футболист и да победиш съперниците, да се състезаваш и да бележиш – това е срамота за футбола и липса на респект към колегите, които играят. Това е нещо, от което да се срамуваш“, избухна Алвеш пред репортери в базата на бразилците край Рио де Жанейро. 

Дани Алвеш защити работата, която тимът върши под ръководството на Сколари и заяви, че очакванията на феновете са прекалено големи, но отборът прави най-доброто, на което е способен, за да зарадва привържениците си. „Феновете искат от нас да побеждаваме, да бележим по пет, десет гола и когато това не стане те остават с различно впечатление за нас. В хората има песимизъм, но трябва да продължим да вярваме и да работим. Мисля, че се справяме добре“, коментира Дани Алвеш.