Младата звезда на английския национален отбор Алекс Окслейд-Чембърлейн ще бъде на линия за Световното първенство. Добрата новина разкри селекционерът на тима Рой Ходжсън.

Атакуващият халф на Арсенал контузи коляното си по време на една от последните проверки на "Трите лъва". Лекарите му даваха период на възстановяване между една и три седмици, но явно се е стигнало до оптимистичния вариант.

"Алекс ще е напълно готов за Световното и в това не трябва да имате абсолютно никакви съмнения", сподели Ходжсън. "Ето ни една добра новина в навечерието на Мондиала. Сега трябва да мислим само за мачовете със състава, с който разполагам."

Той разкритикува тънко и националния отбор на Хондурас. Мачът с тима от Централна Америка беше последната проверка на тима преди Мондиала, а като цяло противникът игра доста твърдо срещу англичаните. 

"Това беше една от най-странните срещи, на които съм присъствал от много време насам. Мисля, че нашите усилия бяха добри, но противникът... Направо не ми се говори. Взимам само факта, че отиваме на Световното без сериозни контузии след тази среща", сподели Ходжсън.