Нападателят на Аржентина Серхио Агуеро заяви, че позицията на аутсайдер във финала на Мондиал 2014 срещу Германия може единствено да помогне на отбора.

Финалистите стигнаха по твърде различни пътища до мача за титлата на „Маракана“ в неделя – докато Германия унижи домакина Бразилия със 7:1 в полуфинала, то „гаучосите“ прибегнаха до изпълнения от бялата точка, за да отстранят Холандия след нулево равенство в редовното време и продълженията.

„Германия винаги е сред фаворитите за световен шампион, заедно с Бразилия“, каза Агуеро. „Те продължават да бъдат такива. Ние трябва да изиграем нашата игра и напълно ни урежда, че напрежението е върху тях.“

„Ние сме на финал и трябва да го спечелим, без значение по какъв начин. Искаме да контролираме топката, но знаем, че Германия е страхотен отбор, в който футболистите от дълго време играят заедно. Ясно е, че Аржентина ще търси победата, но понякога в дадена среща трябва да си по-внимателен. Ние всички сме наясно с мисията ни и трябва да изцедим и последните си сили на терена, за да я постигнем“, завърши Агуеро.