Българският национал Мартин Петров призна, че продължава да изпитва болки в оперираното наскоро коляно и не е доволен от етапа на възстановяването си.

„Не ме интересува нищо друго. Искам само да се излекувам. Коляното ме боли и не мога да тичам. След Нова година ще започна пълноценно възстановяване. Хората от Манчестър Сити ме пуснаха за две седмици в България, за да съм със семейството по време на празниците. Те виждат, че ми е тежко. Надявам се с характера си да се преборя с положението. Няма как да не съм притеснен, след като за три години два пъти съм си контузвал коляното. Има футболисти, които са прекратявали кариерите си, заради проблеми с колената. Надявам се при мен нещата да не са толкова лоши”, отбеляза видимо притеснен един от най-класните български футболисти.

„Радвам се, че не съм в тройката. Аз не съм играл три месеца. Пък и щяха да кажат, че са ме набутали, както стана преди няколко години. Тогава говорихте, че ме е бутал мениджърът ми или Христо Стоичков”, добави Мартин Петров.

„За жалост, Манчестър Сити не донесе късмет на българите. Двамата с Валери преживяхме трудности. Божинов вече е на финалната права и в края на следващия месец ще е на нивото на отбора. От треньора зависи дали ще го пуска”, отговори Петров.

Роденият във Враца футболист призна, че е уважил церемонията „Футболист на годината”, за да демонстрира нужния респект към призьорите.

„Преди поисках от Дядо Коледа ново коляно, но явно той не ми го е донесъл. Надявам се да се оправя. Жалко е, че когато се контузиш, виждаш колко малко приятели са ти останали. С тяхна помощ и с характера си ще се преборя. Аз съм оптимист”, сподели още контузеният ас на Ман Сити и националния на България.