Най-добрият български баскетболист – Александър Везенков, не взе участие за своя Сакраменто Кингс срещу Оклахома Тъндър в Националната баскетболна асоциация. Везенков бе в групата на своя тим, но остана на пейката през целия двубой и не се появи в игра.

„Кралете” отстъпиха на своя противник с 105: 112, като това бе трето поражение за тима на българина в последните четири мача.

Отборът на старши треньора Майк Браун показа позната слабост в играта си и допусна обрат на резултата в заключителните моменти от срещата. Оклахома поведе за първи път в срещата при резултат 89:87 и успя да задържи лидерството си до финалната сирена.

Тимът на Сакраменто не успя да вкара нито една точка в последните три минути на двубоя.

За Оклахома с 40 точки се отличи Шей-Гилджъс Александър, като той записа още 47 борби и 4 асистенции. Най-резултатен за Сакраменто бе Фокс с 33 точки.

За Кингс загубата е трета в последните четири мача на отбора, който вече има 45 победи и 34 поражени. Сакраменто заема осмата позиция класирането в Западната конференция на НБА, а деветият Лос Анджелис Лейкърс е с една загуба повече.

За Везенков и съотборниците му предстои домакинство на Ню Орлиънс на 12 април.