Наполи разгроми с 4:0 Лацио, воден от бившия треньор на “партенопеит“ - Маурицио Сари. Пьотр Желински и Дрис Мертенс дадоха ранен аванс на "сините", а до почивката белгиецът вкара и още един гол. Пет минути преди края Фабиан Руис заби четвъртото попадение във вратата на своя сънародник Хосе Рейна. С актив от 35 точки Наполи дръпна в класирането на Серия А, следван от Милан с 32 и Интер с 31.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Преди мача на стадион "Диего Армандо Марадона" беше открита статуя на аржентинската легенда. Футболистите на домакините пък излязоха със специални екипи в памет на Дон Диего, който почина преди година и три дни. На церемонията присъстваха президентът на ФИФА Джани Инфантино и световният шампион от 2006 година Фабио Канаваро.

Полският национал Желински с мощен изстрел не остави никакъв шанс на Хосе Рейна, а само 4 по-късно Наполи вече водеше с 2:0. До попадението се стигна след уникална комбинация с участието на Руис, Инсиние и Мертенс, след която белгийският национал финтира играч на „орлите“ и с отмерен фалцов удар опъна мрежата.

Ървинг Лосано можеше съвсем да пречупи съпротивата на "бианкочелестите", но ударът му излезе малко встрани. Франческо Ачерби уцели гредата с глава в средата на полувремето.

След изминаването на половин час игра Лосано подаде на Мертенс, който с брилянтен удар под гредата заби трети гол във вратата на бившия си съотборник Рейна.

В оставащото време домакините забавляваха феновете си с дълги разигравания, а пет минути преди края оформиха крайното 4:0 с още едно красиво попадение, този път дело на Фабиан Руис.

Загубата остави Лацио на 8-о място в класирането с 21 точки, като със същия актив са още Фиорентина, Ювентус и Болоня. В следващия кръг "лациалите" ще посрещнат Удинезе, а лидерът във временната таблица ще гостува на Сасуоло, който днес поднесе голяма изненада побеждавайки Милан с 3:1 на „Сан Сиро“.