Отборът на Фиорентина постигна важен успех в Серия А. „Виолетовите“ спечелиха гостуването си на Салернитана с 2:0, въпреки многото ротации в състава на Винченцо Италиано.

Тимът от Флоренция все още запазва своите шансове за класиране в Европа и през първенството, а наставникът определено бе доволен от важните 3 точки за неговия отбор.

„Трябваше да направя много промени, защото не е никак лесно да играеш важни двубои на всеки три дни. Имаме доста изморителни и трудни пътувания, но аз съм горд, че Фиорентина продължава да бъде на всички фронтове. Някои хора твърдят, че едва ли не си избираме къде да играем и подценяваме първенството за сметка на Купата на Италия и Лигата на конференциите, но няма такова нещо. Искам да уверя всички, че ще опитаме да достигнем до европейските турнири и през шампионата, ако ни се отдаде такава възможност. Въпросът е, че допуснахме доста грешки, а в някои мачове и късметът не беше с нас, но докато имаме шансове, ние ще се борим. Успехът срещу Салернитана бе важен, точно, за да ни държи в борбата и се радвам, че спечелихме 3 точки. В сряда ни очаква изключително важна среща реванш с Аталанта и се надявам, че ще мога да разчитам на най-доброто. Не приемаме нищо за даденост, и бях сигурен, че Салернитана ще ни затрудни много, но за радост си тръгваме с победата и сме доволни от представянето си“, каза Италиано.