Турският гранд Галатасарай победи гостуващия Олимпик Марсилия в истински голов спектакъл в двубой от петия кръг на група „E“ на турнира Лига Европа. „Чим Бом“ стигна до много важен успех с 4:2 над французите и по този начин оглави класирането в групата с актив от 8 точки.

Толкова има и втория Лацио, а двата тима се изправят един срещу друг в последния кръг и ще определят съдбата на първата позиция. Марсилия ще трябва да пази третото място, което дава право на участие в Лигата на конференциите. В последния си мач марсилци, които имат 4 точки, приемат Локомотив Москва, който е с 2 пункта.

Иначе, тази вечер Галатасарай дръпна с 2:0 още в първия половин час, след като Александру Чикалдау реализира за 1:0 в 12-ата, а в 30-ата след негово центриране Дуей Чалета-Цар си заби автогол.

В 64-ата Софиан Фегули покачи на 3:0 на празна врата, а пет по-късно Аркадиуш Милик намали с добавка при пропусната от него дузпа.

Райън Бабел вкара четвърти гол за турците в 83-ата, след което отново, две минути по-късно, се разписа и оформи крайния резултат.

В другия мач от групата Лацио отнесе Локомотив в Москва с 3:0. И трети попадения паднаха през втората част.   

Чиро Имобиле откри в 56-ата минута от дузпа, а отново той удвои в 63-ата след нов точно изпълнен наказателен удар. Педро Родригес оформи крайния резултат в 87-ата минута.

Така Галатасарай и Лацио продължават напред в турнира и в последния кръг ще имат пряк сблъсък за първото място. Марсилия и Локо Москва пък ще се борят за място в Лигата на конференциите.