Рома шокира Интер като победи с 3:0 насред Милано в дербито от 7-мия кръг на Серия А. Лидерът в първенството за пореден път показа, че се намира в изключителна форма и ще бъде един от големите фаворити за титлата през този сезон. "Джалоросите" продължават да бъдат единственият отбор с пълен актив - 7 победи от 7 мача с впечатляващата голова разлика 20:1. От своя страна Интер изпусна отличен шанс да се доближи до лидера. "Нерадзурите" са четвърти с 14 точки.

На "Джузепе Меаца" "джалоросите" решиха всичко още през първото полувреме, когато вкараха и трите гола в мача.

В 19-а минута Жервиньо подаде назад към Франческо Тоти, който с мощен удар по земя извън наказателното поле вкара в десния ъгъл на вратата на Ханданович за 1:0.

Жервиньо имаше голяма заслуга и за втория гол, след като в 40-а минута именно котдивоарецът бе фаулиран в наказателното поле от Перейра и съдията Паоло Талиавенто отсъди дузпа. Зад топката естествено застана Тоти, който реализира своя втори гол в мача с мощен удар.

Само 4 минути по-късно интригата бе убита с трети гол на Рома. След бърза контра атака, Тоти асистира на Алесандро Флоренци, който с перфектен диагонален удар вкара в десния ъгъл за крайното 3:0.

Вижте головете в мача ТУК!