Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан беше изключително разочарован от представянето на своя отбор срещу Райо Валекано. Белият балет претърпя поражение с 0:1 в двубоя от 35-ия кръг на Ла Лига.

„Не успяхме да направим нищо от планираното от първата до последната минута. Понякога не успяваш да реализираш в даден момент, но днес ние просто не създадохме нищо. Трябваше да сме много ядосани, и съм ядосан, защото нашият облик пострада”, сподели Зидан.

„Не съжалявам, че се върнах на тази работа, по-скоро е обратното. Необходимо е да справяме в критични моменти, трудни моменти като днес. Но не трябва да играем както сега. Какво казах на играчите? Да останат в съблекалнята”, коментира още треньорът на испанския гранд.  

Резил за Реал Мадрид, падна от 19-ия в Ла Лига (видео)

„Мачовете могат да бъдат много трудни, ако противникът се движи повече от нас. Те играха своя собствен футбол, а ние не направихме нищо от това, което трябваше. Нямам обяснение за случилото се. Остават ни три мача, за да приключим сезона. Днес нямаше нищо, от първата до последната минута.”

„Дали Бейл мисли за нещо друго? Не знам, по-добре питайте него. Бих искал по-скоро да свърши сезонът, имаме три мача, в които трябва да измислим нещо друго. Не трябва да завършваме сезона по този начин. Трябва да уважаваме футбола”, добави специалистът.

„Винаги ще защитавам играчите си, но не и днес. Ситуацията е такава, че не бива да играем по този начин повече. Но вината не е само в тях, аз също нося отговорност, защото аз избирам състава и готвя играчите си. Днес планът ни не сработи”, каза още Зинедин Зидан.