Наставникът на Барселона – Шави Ернандес, имаше какво да каже на своите футболисти  след победата над Алмерия (2:0). Той коментира и информациите, че част от ръководството на клуба настоява за уволнението му след края на сезона.

„Съперникът създаде няколко чисти положения, удари и греда. Не бяхме достатъчно напористи. Доминирахме и се чувствахме комфортно на терена, но трябваше по-рано да вкараме втори гол. Победата ни е заслужена и радващото е, че ни позволява да се приближим към цел-минимум - второто място в крайното класиране“, заяви Шави.

БТА
13 снимки

„Фермин Торес ми хареса още преди 2,5 години. Сега е по-зрял и е готов да се бори за мястото си. Той ще е част от Барселона дълго време“,  каза бившият полузащитник относно автора на двата гола за Барса.

„И на мен, и на футболистите не ни е лесно в този период. Искаме да печелим трофеи. Разполагаме с много добър състав, виждат се себераздаването и професионалното отношение на играчите. Доволен съм от старанието им”, продължи треньорът на каталунците.

„Само преди ден коментирах, че финансовото състояние на клуба не е цветущо. Разбирам цялата суматоха, но подхождам с голям ентусиазъм към работата си и заедно с Деко и (Жоан) Лапорта планираме какво да подобрим. Искам през следващия сезон да сме по-конкурентоспособни. Целим се в това да сме на върха“, разкри още Шави.