Отборът на Барселона победи с 2:0 Алмерия в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. Фермин Лопес даде преднина на каталунците в 14-ата минута. След това и двата тима уцелиха по една греда и така първото полувреме завърши с минимален аванс за гостите.

През второто време Фермин Лопес се разписа още веднъж и така оформи крайния резултат. Барса взе аванс от 4 точки пред Жирона в борбата за второто място. Алмерия пък остава последен с едва 17 точки след 36 мача. До края на сезона остават два кръга.

БТА
13 снимки

В началото на срещата удар с глава на Феран Торес прелетя над напречната греда на противниковата врата. В 7-ата минута пък Адриан Ембарда от състава на домакините опита шут от дистанция, но не затрудни по никакъв начин стража на каталунците.

Три минути след това Роберт Левандовски получи страхотен пас в наказателното от Кубарси. Полският нападател бързо стреля по диагонала, но встрани от целта. В 11-ата минута Бруно Ланга се включи добре по левия фланг, а впоследствие и нанесе удар от малък ъгъл, но право в ръцете на Тер Стеген.

Барселона излезе напред в резултата в 14-ата минута. Ектор Форт центрира добре отляво и намери свободния Фермин Лопес, който с глава заби топката във вратата на домакините.

Иниго Мартинес имаше добър шанс да удвои пет минути след първия гол. Защитникът засече центриране и стреля с глава, но право в ръцете на Машимиано. 

В 22-ата минута дойде и най-добрата възможност за домакините от началото на мача. Сам срещу вратаря се озова Лео Баптищао след отличен индивидуален рейд. Бразилецът обаче завърши с удар покрай вратата на каталунците. Три минути по-късно Чоко Лосано шутира от дистанция, но изпълнението му се оказа безпроблемно за Тер Стеген, който улови.

Ламин Ямал проби в наказателното на Алмерия в 28-ата минута. Младокът завърши с изстрел в близкия ъгъл, като топката срещна гредата и излезе.

Последваха малко по-спокойни минути. Все пак в 40-ата Монтес стреля към вратата на Барса, но отново Тер Стеген спаси. Две минути след това пък Адриан Ембарда нанесе добър изстрел, който германският страж не успя да избие, но топката срещна гредата и не влезе във вратата на гостите.

В добавеното време на първата част Фермин опита с шут от дистанция, но Машимиано успя да се намеси и избие в корнер. При него пък удар на Иниго Мартинес бе блокиран.

Второто полувреме започна с фамозен пропуск на домакините. Чоко Лосано се озова на чиста позиция, след като стреля от бялата точка. Той обаче не успя да нацели вратата на Барселона. В 65-ата минута пък Сесар Монтес стреля с глава, но покрай целта.

Само две минути след това Фермин Лопес вкара втория си гол в мача. Каталунците направиха добра атака отляво, а Сержи Роберто пусна пас към включилия се Лопес, който стреля от движение и удвои аванса на Барса.

В 80-ата минута влезлия от скамейката Жоао Феликс можеше да вкара. Той получи в наказателното, успя да се справи със защитник на Алмерия, след което потърсия близкия ъгъл, но отправи неточен удар.

Минута преди края на редовното време Витор Роке стреля по земя от трудна позиция. Машимиано улови без проблеми.

FT/ Алмерия - Барселона 0:2

0:1 Фермин Лопес 14'

0:2 Фермин Лопес 67'

Съставите на двата отбора:

Алмерия: 25. Машимиано, 18. Пубил, 22. Монтес, 21. Чуми, 24. Ланга, 8. Виера, 26. Пеня, 5. Робертоне, 12. Лео Баптищао, 15. Лосано, 10. Ембарда

Барселона: 1. Тер Стеген, 39. Форт, 5. Мартинес, 33. Кубарси, 23. Кунде, 8. Педри, 20. Роберто, 16. Лопес, 7. Торес, 9. Левандовски, 27. Ямал