Звездата на Реал Мадрид Джуд Белингам се превърна в един от най-популярните футболисти след първия си сезон в испанския гранд.  Англичанинът изигра ключова роля, като помогна на Лос Бланкос да спечелят титлите в Ла Лига и Шампионската лига през сезон 2023/24.

Популярността на играча вече расте и във видео платформите, както и в социалните мрежи.

Джуд Белингам наскоро стартира свой собствен канал в YouTube (с повече от 630 000 абонати), за да се покаже част от личния си живот и представители на семейството си.

Неговият брат Джоуб Белингам, който играе за Съндърланд, обаче, направи коментар, който успя да внесе повече яснота около живота на цялата фамилия.

В един от материалите от поредицата „Извън светлините на прожекторите“ Джоуб сподели, не само, че баткото обича много да се шегува с останалите, но и че самият той може да го прави с играча на Реал Мадрид.

„Като всеки път, когато се срещам с брат ми, не спирам да се смея. Постоянно си правим шеги, почти не говорим за футбол. Може би, ако Джуд можеше да се научи да готви и да шофира, мама можеше да се върне и да живее с мен, но не, той не може. Така че ще трябва да се примиря и да се справя с това“, споделя Джоуб Белингам.

„Майка ми е гръбнакът на семейството“, разкрива по-големият от двамата.

Мама Денис се мести в Мадрид, за да живее с Джуд и да му помогне да продължи да развива футболните си умения. Тя тръгва с момчето си през 2023 година и често е виждана да го кара на тренировките, както и да се грижи за храната и другите му нужди.

Оказва се, че Джуд е толкова съсредоточен върху футболните си тренировки, че просто не е имал време да се научи да шофира или да готви.

„Майка ми е гръбнакът. Тя е тази, която ме подкрепя, от която се нуждая емоционално и психически. Баща ми (Марк – бел. ред.) беше абсолютно същият, когато живеех с него и все още е, но сега е далеч и той помага на Джоуб“, уточни Джуд Белингам.

Бащата Марк има основна роля във формирането на спортния дух и характер на футболиста. Той е бивш полицай от Уест Мидландс. Г-н Белингам вече играе ролята на лицензиран агент на ФИФА, след като е преминал необходимите изпити. Именно той се е заел със задачата да подпомага кариерата на сина си. Таткото е бил футболист в ниските дивизии. Според Sportskeeda, Марк Белингам има над 700 гола на полупрофесионално ниво в 900 мача.