Старши треньорът на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, говори след победата с 3:0 срещу Валенсия в срещата от петия кръг на испанската Ла Лига. Първият гол за „дюшекчиите“ отбеляза новото попълнение Конър Галахър, който отбеляза и дебютното си попадение с екипа на испанския гранд. Първи гол реализира за столичани реализира и Хулиан Алварес, който пък оформи крайния резултат.

„Конър Галахър е трудолюбив играч, който играе добре, има добро разбиране за играта, печели топки и винаги дава най-доброто от себе си във всяка ситуация. Той дойде с голям ентусиазъм и имаме нужда от такъв играч в средата на терена, защото той ни прави по-добри“, каза Симеоне за англичанина.

Първият гол е от решаващо значение за адаптацията на нападателите и Симеоне е уверен, че Алварес ще се наслади на силен сезон в Атлетико Мадрид.

„Начинът, по който съотборниците му празнуваха и публиката аплодираше гола му... Имахме нужда от него да вкара, така че до бъди по-спокоен и се надяваме, че това ще бъде първият от многото ме голове. Нападателите живеят с голове. Той се появи в последния момент на мача. Той беше на правилното място и се възползва максимално от него. Отсега нататък той ще продължи да расте“, сподели Симеоне за Алварес.

Към момента отборът на Атлетико Мадрид няма загуба и се намира на четири точки зад лидера Барселона. Следващият мач за „дюшекчиите“ е първото им препятствие в Шампионската лига срещу РБ Лайпциг на 19 септември у дома.