Севиля записа първа победа за сезона, измъквайки се от зоната на изпадащите след минимален успех с 1:0 срещу Хетафе. Единственото попадение в мача реализира капитанът на отбора Хесус Навас. В 23-ата минута 38-годишният ветеран бе оставен непокрит в наказателното поле след отлично центриране на Адриа Педроса и с мощен изстрел прати топката във вратата на съперника.

Хетафе можеше да поведе още преди този гол, когато след грешка на Маркао Уче излезе сам срещу вратаря и копна топката над него, но тя се отби от гредата. След почивката Навас имаше още една възможност да удвои резултата, но стражът на гостите Давид Сория успя да спаси.

В 65-ата минута Хетафе вкара гол, но той бе отменен поради засада. До края Севиля трябваше да се защитава усилено, като вратарят им Ниланд се отличи с няколко решителни спасявания. В края на мача Хуанлу Санчес получи два жълти картона в рамките на четири минути и бе изгонен, а Лукебакио нацели гредата в добавеното време, пропускайки отличен шанс да оформи крайния резултат.