Германските футболни фенове могат да се завърнат по стадионите, за да подкрепят националния отбор и любимите си клубни тимове скоро, заявиха от Германската футболна асоциация (ДФБ) и Германската футболна лига (ДФЛ).

Двете звена работят със здравните власти за начини на редуциране риска от заразяване с COVID-19 както по време на мачове, така и на път за стадионите. Генералният секретар на ДФБ Фридрих Куртиус каза в свое изявление, че очаква асоциацията да развие концепция, която ще позволи на германския национален отбор да играе пред публика при домакинските си срещи тази есен.

Повечето спортни мероприятия бяха преустановени по-рано тази година поради пандемията от коронавирус. Докато някои първенства бяха подновени, мачовете се играят при закрити врати. Нидерландската футболна асоциация (КНВБ) каза в четвъртък, че вътрешният шампионат ще бъде подновен през септември с 15 до 35% заетост по трибуните, но без гостуващи привърженици. За да позволят феновете да се върнат обратно към мачовете от германската Бундеслига, ДФЛ заяви, че работи с федералното здравно министерство да начертае препоръки за местните клубове.