Един от традиционните френски отбори ще гледа евротурнирите през следващия сезон по телевизията. Става въпрос за единствения тим от Лига 1, който е триумфирал в Шампионската лига - Олимпик Марсилия. 

Южняците трябваше задължително да спечелят домакинството си на прекия конкурент Олимпик Лион, но вместо това отнесоха звучен шамар с поражение с 0:3. И така ще гледат отстрани как другите се борят за европейска слава. 

Максуел Корне откри за гостите в средата на първата част, а Дуйе Чалета-Цар в 67-та минута утежни задачата на марсилци, като си изкара директен червен картон. В края Муса Дембеле и отново Максуел Корне оформиха класиката и бетонираха тима си в Топ 3. 

Мачът започна равностойно с лек превес на Марсилия. Но Лукас Окампос и Луис Густаво не успяха да се разпишат в първите минути. А "хлапетата" пък поведоха при първата си по-опасна атака. Тогава Усем Ауар малко случайно намери Максуел Корне в наказателното поле, той напредна с играч на гърба си и с мощен удар прониза мрежата за 1:0. 

Малко преди почивката Мемфис Депай можеше да удвои за гостите, но не можа да уцели вратата от близка дистанция. Така полувремето приключи при гол аванс на гостуващия отбор, а интригата остана и за втората част. 

Депай и Корне пропуснаха в началото за Лион, а Марио Балотели не беше точен за Марсилия. Час след началото на битката Флориан Товен изпусна за "хлапетата" за пореден път, преди задачата им да стане далеч по-лесна в 67-та минута. Тогава Дуйе Чалета-Цар си изкара директен червен картон за фаул срещу откъсващ се зад защитата съперник и остави домакините с човек по-малко. 

Корне можеше да сложи точка на спора в 78-та минута, когато вкара и попадение, но то беше отменено заради засада. Но все пак Лион си подпечата успеха в последните минути. Първо в 84-та минута Муса Дембеле направи 2:0 след страхотен фалцов удар в далечния ъгъл на Стив Манданда. 

А всичко приключи в 86-та минута, когато Корне реализира втория си гол в мача след хубав самостоятелен пробив и мощен изстрел, не оставил никакви шансове на вратаря. Така мачът приключи с класически успех за Лион. 

След тази развръзка "хлапетата" събраха 66 точки на третата позиция и им трябват още само две, за да си подпечатат мястото в Шампионската лига. Марсилия е с 55 точки и е на седем от четвъртата позиция, която дава право на участие в Лига Европа и остава извън турнирите.