Реал Мадрид се отказа от намерението си да привлече защитниците Алфонсо Дейвис от Байерн и Лени Йоро от Лил, твърди cope.es. "Кралския клуб" вече планира състава си за следващия сезон, като вече е ясно, че към отбора ще се присъедини Ендрик от Палмейрас, както и Килиан Мбапе, чийто трансфер трябва да бъде обявен съвсем скоро. 

Считаше се, че Дейвис и Йоро трябва да подсилят защитата на "белите", но испанският клуб се отказва от тях, поне за това лято. Канадецът има договор с баварците за още един сезон, като му е предложен нов. Той обаче все още не е дал отговор дали ще го приеме. 

Реал разполага с Ферлан Менди и Фран Гарсия отляво на защитата. Очаква се "кралете" да се възползват от опцията си за обратно закупуване на Мигел Гутиерес от Жирона. Младокът прави забележителен сезон и ще получи възможност да проведе предсезонна подготовка с отбора на Карло Анчелоти, след което италианският специалист ще избере един измежду Гутиерес и Гарсия за алтернатива на Менди. Така за Дейвис няма да има място в състава. 

В центъра на защитата шанс за изява ще получи Рафа Марин. 21-годишният футболист играе под наем в Алавес, като договорът му е до края на сезона. Той ще трябва да замести напускащия Начо, тъй като Лил иска много пари за Йоро и интересът на Реал към французина е охладнял. 

Рафа Марин изигра 32 мача за баските през този сезон и е убедил с представянето си, че заслужава шанс на "Бернабеу".