Олимпик Марсилия претърпя нова грешна стъпка в борбата си за място в Шампионска лига през следващия сезон. В първи мач от 35-ия кръг на Лига 1 тимът на Руди Гарсия завърши 1:1 като гост на Страсбург.

Това бе втори мач без успех след поражението с 1:2 от Нант, а по този начин тимът на практика се прости с шансовете си за място в „турнира на богатите” през следващата кампания. Марсилия е с актив от 55 точки, на 7 зад третия Олимпик Лион, който е и с мач по-малко. Четвъртата позиция, даваща право на място в Лига Европа пък е на заемана от Сент Етиен, който е с 59 точки и предстоящ мач през уикенда.

Страсбург пък е на девета позиция с 46 точки и доиграва сезона. Това обаче не попречи на домакините в петъчния двубой дори да изглеждат по-близо до успеха.

Първото полувреме на мача едва ли ще бъде запомнено при положение, че в него имаше само един удар в очертанията на вратите. Той бе на Луис Густаво, който обаче стреля право в ръцете на Матц Селс от удобна позиция.

За сметка на това 3 минути след подновяването на играта резултатът бе открит. Хироки Сакай върна назад към Валер Жермен, който от движение стреля от границата на наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Малко след това Дуйе Чалета-Цар можеше да удвои аванса на гостите, но уцели левия страничен стълб.

Страсбург стигна до изравняването в 65-ата минута, в която домакините получиха дузпа за нарушение в наказателното поле. Йонас Мартин застана зад топката, но неговият изстрел бе избит от вратаря Стив Манданда. Стражът се намеси блестящо и при добавката с глава на Адриан Томасон, но при третия опит капитулира при изстрела на Кени Лала.