Отборът на Брест, който разби прогнозите във френското първенство с невероятната си серия, беше спрян от Реймс с домакинско 1:1 в 33-ия кръг на френската Лига 1. Тимът от Бретан има 58 точки, на 3 от 2-ия Монако, като води и с три пред 4-ия Лил, но и двата тима имат мач по-малко.

Отборът, на Реймс, който показа невероятна воля и желание за битка, откри резултата в 25-ата минута чрез Маршал Мунеци. Той засече с глава прострелно центриране на Юня Ито при контраатака. Също с глава изравни и отборът на Брест. В последната минута на първата част Лилиан Брасие удари топката след подаване на Кени Лала от пряк свободен удар.

Домакините от Брест доминираха през второто полувреме, но така и не пратиха топката за втори път във вратата, пазена от Йехвнан Диуф. Крилото Жереми Льо Дурон и таранът Стив Мюние бяха най-близо до гол, но не бяха прецизни. Отборът, воден от Ерик Роа, се класира за европейските турнири за първи път в историята си, но те искат това да бъде още по-впечатляващо с участие в Шампионската лига. Франция има три директни квоти и Брест държи за момента последната от тях.

Ница е на 4 точки от Брест и при добро стечение на обстоятелствата също може да мечтае за турнира на богатите. В петък тимът от Лазурния бряг се наложи с 1:0 над застрашения от изпадане отбор на Льо Авър. Още в 12-ата минута Жереми Бога вкара единствения и победен гол в срещата, която се превърна в пета подред без поражение за тях. Мец е на 3 точки от Льо Авър, заемайки мястото за плейоф с отбор от втора лига. / БТА