Килиан Мбапе ще бъде най-скъпоплатеният играч на Реал Мадрид, категорични са медиите в Испания. Вчера френският нападател обяви официално, че няма да поднови договора си с Пари Сен Жермен и ще през новия сезон ще играе в чужбина.

Мбапе отказа да назови новия си клуб, но е публична тайна, че желанието му е да премине на „Сантяго Бернабеу”, откъдето е „преследван” през последните години.

Очаква се сделката между Мбапе и Реал Мадрид да бъде обявена веднага след финала в Шампионска лига между испанския и гранд и Борусия Дортмунд на 1 юни.

Според френското издание RMC Sport, футболистът и испанския клуб уточняват последните детайли по договора, който се очаква да бъде за срок от три години.

Най-големите разминавания между двете страни касаят имиджовите права на Мбапе, като в зависимост от това какъв процент от тях ще остават за Реал Мадрид, ще бъде определена и заплатата на играча. Очаква се Мбапе да прибира не по-малко от 21 млн. евро, което е повече от заплатите на Винисиус Жуниор и Джуд Белингам.