Турция изрази възмущението си от посрещането на националния отбор в Исландия и го нарече неприемливо третиране, след като футболистите бяха принудени да чакат на летището три часа за паспортен контрол.

Турската държавна информационна агенция "Анадолу" съобщи, че на Летище Кефлавик отборът не само е бил проверяван по документи три часа, но играчите били подложени на строги проверки за сигурност, чиито вещи многократно бяха претърсвани.

Президентът на Исландската футболна федерация- Гудни Бергсон заяви пред ДПА, че в момента събира информация от исландското външно министерство и летищния оператор Исавия.

Исавия, която управлява международното летище Keфлавик и други летища в Исландия обяви в свое изявление, че служителите на летището са задължени да направят проверка за сигурност на всички пътници, които са били на борда на самолета, транспортирал турския национален отбор.

Самолетът, с който се е возил турският национален отбор по футбол, е излетял от летище, което не е част от системата за сигурност, известна като One Stop Security, и това е наложило щателната проверка.