Отборът на Унгария победи с минималното 1:0 Азербайджан в домакински квалификационен мач за Евро 2020. Успехът бе задължителен за маджарите, които трябваше да се поздравят с успех, ако искат да оставят шансовете си за класиране живи. Единственото попадение на "Групама Арена" падна още в 10-ата минута и беше дело на Михай Корхут.

Унгарският защитник откри резултата още в 10-ата минута, идеално засече с глава топката в мрежата след центриране от корнер.

Стражът на Азербайджан Емил Балаев изигра доста силно първо полувреме и направи цели пет спасявания, запазвайки пасива минимален.

След почивката статуквото се запази и независимо че домакините нямаха чак толкова чисти положения пред себе си, не изпуснаха нито за момент контрола над събитията на терена.

В добавеното време на срещата азерите бяха напът да попречат на домакинския успех на Унгария, след като вкараха почетно попадение, което обаче бе отменено.  

Така Унгария запази надеждите за класиране и се изкачи до втората позиция в група Е с 12 точки, а Азербайджан е на последното място с една-единствена точка в своя актив.