Защитникът от националния отбор на Швейцария Фабиан Шер изпадна в изключително тежък момент по време на квалификацията за Евро 2020 срещу Грузия. Бранителят се оказа в животозастрашаваща ситуация, след като се сблъска с Джемал Табидзе през първото полувреме на срещата.

Фабиан Шер, който е играч на Нюкасъл, получи спешна помощ от Яно Ананидзе от Грузия още на терена, което му спаси живота.

Защитникът на Швейцария е глътнал езика си след сблъсъка, но съперниковият играч е реагирал на момента и е освободил дихателните му пътища. Секунди след това бранителят на Нюкасъл вече бил в съзнание.

Най-фрапиращото е, че след няколко минути медицинска помощ Фабиан Шер е бил счетен за достатъчно здрав, за да продължи мача срещу Грузия.

„Изглежда ужасяващо. Не си спомням нищо. Бях в безсъзнание няколко секудни. Имам болка във врата и синина, но си заслужаваше”, разкри след мача защитникът пред медиите в Швейцария.

Още по време на мача в социалните медии се разрази голяма дискусия за действията на медицинския щаб на „кръстоносците”, които позволиха на изпадналия в безсъзнание играч да продължи двубоя.

В крайна сметка Швейцария се наложи с 2:0 над Грузия в мач от Група D на квалификациите за Евро 2020.