Кайл Уокър и Джак Грийлиш няма да бъдат изключени от английския национален отбор по футбол въпреки техните изцепки в последните седмици, съобщава „Sun“. Защитникът на Манчестър Сити спретна парти с проститутки, а капитанът на Астън Вила катастрофира с колата си след посещение при приятели.

И двамата се извиниха, че са нарушили правителствените мерки по време на коронавирусната криза, като Грийлиш бе глобен със 150 000 британски лири от Вила, докато Уокър също е изправен пред тежко финансово наказание от Сити.

Селекционерът на тима Гарет Саутгейт е бил разгневен от поведението им, но е отказал да затвори вратата на националния тим за нито един от играчите.

29-годишният Уолкър в момента е четвърти избор за десния бек след Трент Александър-Арнолд, Киърън Трипиър и Аарън Уан-Бисака. Но футболистът на Сити е в добра орма през този сезон и Саутгейт не желае да губи потенциален играч за предстоящото европейско догодина.

Грийлиш пък се очакваше да получи първата си повиквателна за Англия за приятелските мачове с Италия и Дания, насрочени за края на март, които станаха жертва на пандемията от коронавирус. Саутгейт е останал впечатлен от напредъка на Грийлиш като играч и капитан на Вила този сезон.

Той е наясно, че 24-годишният играч е мишена на Манчестър Юнайтед и няма как да изключи играч, който би могъл да се превърне в основна фигура за водещ клуб от Висшата лига през следващия сезон.