Отборът на Полша се класира за Евро 2020 след като победи Северна Македония с 2:0 в домакински мач от квалификационната група G. Попаденията паднаха в заключителните минути на двубоя и бяха дело на Пшемислав Франковски и Аркадиуш Милик. 

Първата интересна ситуация в срещата бе в 10-ата минута, когато Гжегож Кричовяк Полша получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към долния ляв ъгъл. Столе Димитриевски обаче извади добър рефлекс и успя да блокира опита. 

Минути по-късно Пьотр Желински Полша изпусна огромен шанс да открие резултата. Той достигна до отбитата топка, но ударът му се отби в напречната греда.

До края на първата част не се случи нищо вълнуващо, но второто полувреме поляците се бяха заредили с нови сили. В 50-ата минута Себастиан Шимански Полша стреля от добавка от средно разстояние, но нацели дясната греда.

В 73-ата минута Аркадиуш Милик Полша скочи за центриране в зоната пред вратата и нанесе добър удар с глава, който обаче премина на сантиметри над напречната греда. 

Само минута по-късно Пшемислав Франковски връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле, реодоля вратаря и с нисък удар в средата на вратата откри резултата в срещата.

Шест минути по-късно Аркадиуш Милик намери топката и с брилянтен удар я изпрати в левия ъгъл на вратата, за да подпечата победата на поляците и да ги изпрати на Евро 2020.

В самото добавено време на срещата Кшищоф Пьонтек получи брилянтно подаване и пропиля голяма възможност да направи резултата класически, шутирайки от наказателното поле малко встрани от лявата греда.

Така Полша се класира за Европейското първенство догодина, запазвайки си първата позиция с 19 точки. Отборът на Северна Македония е трети с 11 спечелени точки.