В УЕФА не са променили първоначалния си план за Евро 2020 следващата година, информира РИА Новости, цитирайки пресслужбата на евроцентралата.
 
В събота Дъ Таймс съобщи, че ФА се е обърнала към УЕФА с предложение Англия да бъде домакин на всички мачове от Евро 2020 заради пандемията от коронавирус. Идеята все още не е получила подкрепата на британското правителство, което трябва да разреши тази стъпка.
 
"УЕФА възнамерява Евро 2020 да се проведе във формата и местата, които бяха одобрени по-рано тази година. Ние работим в тясно сътрудничество с всички градове-домакини, за да се подготвим за турнира. Предвид несигурността около COVID-19, в момента е твърде рано да се каже дали мачовете през юни и юли ще имат ограничения за феновете или дори изобщо ще се проведат", се казва в изявлението на пресслужбата на УЕФА.
 
"Настоящите усилия на УЕФА са фокусирани върху организирането на турнира на всички 12 места с фенове. Решенията, които противоречат на този план, биха могли да бъдат взети много по-рано, ако е необходимо, но в момента няма планове за промяна на мястото", добавят от  УЕФА.
 
Евро 2020 трябваше да се проведе в 12 европейски града това лято. Поради пандемията, турнирът, който запазва името си, ще се състои от 11 юни до 11 юли 2021 година. Планира се мачовете да се играят в Баку, Будапеща, Мюнхен, Копенхаген, Дъблин, Билбао, Рим, Амстердам, Санкт Петербург, Букурещ, Глазгоу и Лондон.