Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че няма футболист на планетата, който в пълна степен да замени напусналия през 2018-а легендарен голмайстор Кристиано Роналдо.

34-годишният португалец премина в Ювентус през лятото на 2018 година след спечелването на трета поредна Шампионска лига с „белия балет”. За 9-те си сезона в Реал той стана най-резултатният и най-успешен футболист в историята на клуба.

До този момент през сезон 2018/2019 той има 26 гола за Юве във всички турнири, а „бианконерите” изглеждат много близо до безпрецедентна 8-а поредна шампионска титла на Италия.

„Ситуацията на Роналдо е такава, че не може да се промени – него го няма”, заяви Зидан.

„Можем да подпишем с който и да е футболист, но който и да дойде, не може да повтори всичко, което Роналдо постигна.”

„Така се случва понякога в живота. Кристиано постигна велики неща в този клуб и се радваме за него. Той се намира в друг етап от своята кариера и се уморих да повтарям едно и също: в края на сезона няма да спечелим нищо, но ще се опитаме да завършим по силен начин.”

„Трябва да опитаме да завършим колкото се може по-напред и преди Атлетико Мадрид, който към момента е на второ място. Това е нашата цел”, добави Зидан.