Мениджърът на Реал Мадрид Зинедин Зидан говори за отношенията си с Гарет Бейл, както и за повиквателната на играча, която получи за националния отбор на Уелс, въпреки че в момента се възстановява от контузия и не е играл за „кралския клуб“ през последния месец.

“Ние нямаме думата за повиквателните. Само искаме играчът да е здрав. Не е готов да тренира нормално. Викат го, защото имат това право“, започна наставникът.

„Това е официална дата на ФИФА, така че ние няма да се месим. Не бива да се съмняваме в Бейл, той е този, който страда от това. Ще видим как е тази седмица и дали е готов за националния отбор. Жалко е, че не можем да разчитаме на него. Не знам какво си е говорил с Райън Гигс. Единственото, което ме интересува, е да е добре. Не му е приятно, че липсва, а ние също не сме доволни от това. Иска ми се всички мои играчи да са на разположение“, добави французинът.

„Не ме дразни поведението на Бейл. Казвам го и заради феновете. Мисля, че най-много страда играчът. Той иска да е с нас. Ако не е готов, вярвам, че няма да играе за Уелс. Ситуацията е следната - миналия месец се контузи, върна се тук, но все още не е възстановен. Той иска да се оправи и да играе. Феновете трябва да мислят позитивно. Казваха, че не искам Бейл, но това са пълги глупости. Всеки може да говори за мен, но никой не може да ми вкара думи в устата. Искам той да остане до края на сезона. В добри отношения съм с Бейл. Казваме си “добро утро” всяка сутрин. Нищо не се е случвало помежду ни. Играчът е много добър, но вие, журналистите, трябва да спрете да повтаряте едно и също”, сподели още Зидан на пресконференцията преди мача с Галатасарай от Шампионската лига.