Европейската футболна централа УЕФА излезе с официално изявление по повод появилите се спекулации за преместването на EURO 2020. Както е известно, френският вестник Le Parisien тиражира информациите, че европейските финали могат да бъдат преместени и да се играят изцяло на територията на Русия. По план EURO 2020 трябва да се проведе в 12 различни града в Европа.

Още по темата:

Почти сигурно: Местят EURO 2020 в Русия

Въпреки нарастващия брой на заразени с коронавирус на Стария континент и непрестанните забрани за пътуване, от УЕФА обявиха, че към момента не е обмислян вариант за преместването на финалите.

„УЕФА възнамерява да проведе EURO 2020 във формата и местата, потвърдени по-рано през тази година. Ние работим в тясно сътрудничество с всички градове домакини , относно подготовката”, обявиха от УЕФА.

„Предвид несигурността около COVID-19, над която нито УЕФА, нито която и да е местна организация имат контрол, в момента е твърде рано да се каже дали мачовете през юни и юли ще има ограничения за феновете или местата за провеждане”.

„Усилията на УЕФА в момента са насочени върху планирането на турнира във всичките 12 града с фенове по трибуните”, допълват от Европейската футболна централа.