Бившият английски национал Габриел Агбонлахор направи странна прогноза, след като обяви, че звездата на Ливърпул Трент Александър –Арнолд ще пропусне Европейското първенство това лято.

Според бившия нападател, крайният защитник на английския шампион няма да попадне в плановете на селекционера Гарет Саутгейт и изобщо няма да бъде повикан за мачовете от големия форум.

Арнолд пропусна последните три световни квалификации на „трите лъва”, след като не получи повиквателна за националния си тим. През уикенда защитникът на Ливърпул показа отлична игра в дербито с Арсенал в Лондон, спечелено с 3:0 от мърсисайдци.

„Той не се намира в най-добрата си форма, но все още е страхотен футболист. Ситуацията в английския национален отбор е трудна, защото вижте Рийс Джеймс, той е отличен в предни позиции, както и приличен в защита. Трент също е много добър в атака, но не толкова в защита. Кайл Уолкър определено ще бъде в състава, защото може да играе и като централен защитник. Трипиър също се справя добре в Атлетико Мадрид”, коментира Агбонлахор.

„След като не бе във форма, може би Саутгейт предпочита останалите десни защитници пред него и мисля, че няма да попадне в състава. Не мисля, че ще го вземе”, каза още бившият английски национал.